20 Mar 2010

Rice balls (Onigiri) おにぎり

Today I made rice balls (we call "onigiri") and pickled Japanese radish (takuan).
First, I made small grain shapes for the rice. It was hard to make them the same size.
Next, I shaped the rice balls and put some pink coloured clay inside as tarako (filling).
Of course, I didn't forget to wrap the rice balls with seaweed (nori).

I saw that some Japanese food shops are selling rice balls in London.
I haven't seen any in my town although I know there are some shops selling sushi instead.
Aww.. I miss eating Onigiri! (rice balls) I want it now!!!

今回はおにぎりを作ってみました。(あと、たくあんも。)
まずは、ご飯粒の製作から。なかなかお米が一定の大きさにならずに苦戦!
つぎに、おにぎりの形を作って、中身に「たらこ」をイメージした色の粘土をつめてみました。
忘れずに、海苔を巻いて終わり。

ロンドンだとおにぎりって日本食のお店に売ってあったりしますね。
私の住んでるところではまだ見かけたことありませんが、お寿司を売ってるのは結構見かけます。
あー・・・おにぎりが食べたくなってきたー。


8 comments:

  1. I am soooooooo hungry for sushi! Yours look great. I added you to my blogroll at http://Myrealitty.blogspot.com. Cheers, Carol

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  2. Carol >
    Hi there, thanks for adding me to your blogroll ;) I also vitited to your blog and your collections are amazing!

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  3. Your onigiris look great :D

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  4. Johanna>
    Thanks Johanna :)
    Your blog looks nice too!

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  5. Well done on the rice balls, the ricee and wrap look very realistic.

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  6. The visionary Butterfly>
    Thank you! I am glad you think so :)

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  7. こんにちは。日本語のコメントでごめんなさい・・・。
    おにぎり、とってもおいしそう!!!
    こっちでおいしいの食べられないから、ミニチュアだって分かっててもヨダレです。

    実はブログをお引っ越ししたので、お知らせしたかったんですが、連絡方法が分からなくて、コメント欄に書きました。コメントもしたかったんです!ただコメント欄を私的に利用してしまった言い訳です…。これからもどうぞよろしくお願いします。

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  8. はるさん>
    おひさしぶりです!
    ブログ移転のご連絡ありがとうございます♪

    そうなんですよね!本物が簡単に手に入らないから、日本食は余計食べたくなってしまいます。
    ということで、今はミニチュアで我慢の日々です(笑)

    コメントありがとうございました☆
    こちらこそ、これからもどうぞよろしくお願いしますネ。

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